Горящие туры. Авиакассы. Визовый сервис. Страхование. Присоединяйся
shape Херсон проспект Ушакова 71/А
email regatosdir@gmail.com электронная почта
call 38 (099) 732 00 14 телефон для консультаций
Головна сторінка Новини

🧪Уряд України повернув обов’язкові тести для громадян при поверненні додому.

Влада України оголосила про введення обов’язкових тестів для невакцинованих громадян України при поверненні додому з-за кордону, йдеться на сайті уряду країни (https://www.kmu.gov.ua/news/uryad-zminiv-pravila-peretinu-kordonu-dlya-protidiyi-delta-shtamu-koronavirusu).

Нові правила вступлять в силу на початку серпня – через 7 днів після офіційної публікації постанови. Поки цього не сталося.

Після перетину кордону громадянину дається 72 години, щоб зробити ПЛР-тест на коронавірус або тест на антиген. Він повинен показати негативний результат. Якщо людина цього не зробить, він повинен пройти самоізоляцію з контролем через додаток «Вдома».

Від тестів звільнені громадяни України до 18 років, дорослі, які отримали одну або дві дози вакцини від коронавіруса, а також іноземці з правом на постійне проживання в Україні, якщо вони пройшли повний курс вакцинації від COVID-19.

Зараз діє правило, згідно з яким громадяни України та іноземці з дозволом на проживання можуть без будь-яких обмежень в’їжджати в Україну та звільнені від тестів.

Виняток становить в’їзд з Росії, Великобританії, Індії та Португалії – при поверненні з цих країн на кордоні потрібно пройти обов’язкове експрес-тестування на коронавірус.

Правила для іноземців.

Іноземці зможуть в’їхати в Україну, якщо у них є туристична страховка, а також один з трьох документів:

• сертифікат про повну вакцинацію від коронавируса;
• негативний результат ПЛР-тесту;
• негативний результат тесту на антиген;

Термін дії тесту складає 72 години. Він повинен бути дійсний на момент в’їзду в Україну.

За новими правилами, іноземці, які не пройшли повну вакцинацію від коронавіруса, після в’їзду в Україну повинні протягом 72-годин пройти повторний тест методом ПЛР чина антиген, або ж піти на самоізоляцію з контролем через додаток «Вдома».

В’їзд з Росії або Індії.

При в’їзді як громадян України, так і іноземців з Росії та Індії буде діяти особливий порядок. Всі мандрівники повинні будуть відправитися на обов’язкову 14-денну самоізоляцію.

Якщо людина не зробила щеплення, на кордоні потрібно буде пройти безкоштовний експрес-тест на коронавірус.

Повернутися назад